ЗММ Нова Загора АД получи награда в конкурса „Най-зелените компании в България“

ЗММ Нова Загора АД получи награда в конкурса  „Най-зелените компании в България“

ЗММ Нова Загора АД получи награда, II място в конкурса на b2b Media „Най-зелените компании в България“, в категорията „Зелена инвестиция“. Конкурсът се провежда за 11-та година и оценява компании, опериращи в България, и постигнали положителни промени в своите екологични показатели и развиващи бизнеса си по отговорен за природата начин.
Участието в конкурса бе с изградената фотоволтаична електрическа централа с мощност 508kWp.
Това е поредно признание за последователната програма на дъщерните на Индустриален Холдинг България, дружества, в изпълнение на прехода към зелена иĸoнoмиĸa.
Проектната мощност на техническото съоръжение е 508 kWp, изградено на покрива на основния производствен корпус. Инвестицията е реализирана в основната си част със собствени средства, както и банкови кредити.
Соларният парк покрива до 90%, от консумация на предприятието. Централата се управлява от последно поколение мониторингова система, позволяваща в реално време мониторинг на енергийните потоци.
С направената инвестиция още по-голяма част от електрическата енергия за произвежданите в групата металорежещи машини, ще бъде осигурена от възобновяем източник.